Home

Achtergrond 219 x bekeken 1 reactie

Weyl hoeft niet per se als geheel te worden verkocht

De bedrijfsonderdelen van runderslachterij Weyl hoeven niet per se tezamen worden verkocht.

De Nederlandse en Duitse curatoren die betrokken zijn bij het faillissement werken samen, maar kunnen toch ieder hun eigen oplossing kiezen. Dit zegt de Duitse curator Andreas Sontopski uit Wettringen.

De bedrijven in Enschede, Oldenzaal, Nordhorn en Gildehaus worden momenteel leeggemaakt en gereinigd. Geslacht is er sinds begin vorige week niet meer. Naast Vion en VanDrie blijkt ook runderslachter Aaldert Wildeboer belangstelling te hebben. Ook worden de namen genoemd van de slachterijconcerns Tönnies en Danish Crown.

De Nederlandse curatoren hadden woensdagmiddag een bijeenkomst met het personeel van Weyl in Enschede en Oldenzaal. Daarbij is hen nogmaals verteld dat de salarissen nog worden doorbetaald tot eind juli. De bonden dringen er bij de curatoren op aan om bij een doorstart het behoud van werkgelegenheid voorop te stellen en niet per se te kiezen voor de hoogste prijs. De vrees bestaat dat sommige kandidaat-kopers de slachterij alleen willen overnemen om die te sluiten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wil de echter koper zich melden

    Wie van de Drie?

Of registreer je om te kunnen reageren.