Home

Achtergrond

'Werkgever moet Wajonger in dienst nemen'

Steeds meer jonge arbeidsongeschikten doen een beroep op de Wajong-uitkering.

Vakcentrale FNV vindt dat bedrijven aangemoedigd moeten worden om Wajongers, mensen die van jongs af aan arbeidsgehandicapt zijn, in dienst te nemen. Als zij dat niet doen, moeten zij een premie betalen waarmee de uitkering in het vervolg wordt gefinancierd.

FNV presenteerde het nieuwe model voor de Wajong woensdag in Woerden. De vakcentrale denkt dat de staat met deze constructie jaarlijks een half miljard euro kan besparen. Op termijn zouden daardoor zelfs tienduizenden banen worden gecreëerd.

De Wajong is een volksverzekering, waar inmiddels bijna 200.000 mensen een beroep op doen. Volgens FNV is dat aantal de laatste jaren gestaag toegenomen. Dit zou onder meer komen doordat aandoeningen als ADHD en autisme vaker gediagnosticeerd worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.