Home

Achtergrond 186 x bekeken

Weinig steun voor samenvoegen provincies

Alleen GroenLinks en D66 zijn voorstander van het gedwongen samenvoegen van provincies, zo bleek donderdag in het lijsttrekkersdebat in Groningen.

CDA, SP en de ChristenUnie zijn tegen, de PvdA en de VVD zijn niet per se tegen fusies van provincies, maar vinden dat die dat dan wel zelf moeten willen.

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold zei dat als de burger een bijdrage gevraagd wordt op het gebied van arbeid en zorg, dat dan de bestuurslagen ook moeten leveren. Pechtold verwees naar Denemarken, waar het aantal gemeenten en provincies volgens hem met succes drastisch is teruggebracht.

Halsema (GroenLinks) beklaagde zich over het feit dat het CDA haar en Pechtold op een zwarte lijst heeft gezet omdat zij de streekcultuur de nek om zouden willen draaien. "Dat is ongelooflijk unfair. Wij willen niet van de streekcultuur af, maar van de dichtheid van CDA-bestuurders.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.