Home

Achtergrond

Week 21: stemming eiermarkt vriendelijker

De stemming op de markt van eieren is deze week duidelijk vriendelijker. Dit komt mede door de Pinksterdagen en het begin van het aspergeseizoen. De vraag naar eieren is goed te noemen wat tot een hoger niveau van bestellingen heeft geleid. De ervaring leert dat de markt rond deze tijd vrijwel altijd aantrekt.

Het positieve beeld geldt hoofdzakelijk voor scharrel- en vrije uitloop eieren. Het aanbod van deze eieren is in relatie tot de vraag krapper geworden. De prijzen in dit segment lopen dan ook op. Positief is dat de voorraden dankzij de goede vraag grotendeels weggewerkt zijn zodat er geen grote hoeveelheden eieren boven de markt hangen.

Het marktbeeld voor kooieieren is minder rooskleurig. De vraag vanuit de eiproducten industrie is niet geweldig, waardoor de prijzen zich met moeite kunnen handhaven. De voorraden bij de industrie zijn blijkbaar nog voldoende groot. Niettemin lijkt het erop dat de onderkant van het prijsniveau in dit segment zo langzamerhand wel bereikt is.

Dankzij de lagere koers van de Euro komt de vraag in bepaalde derde landen weer op gang. Vooral Afrikaanse landen tonen meer interesse in Nederlandse eieren.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.