Home

Achtergrond

Week 21: afzet kuikenvlees voorspoedig

De markt van kuikenvlees is deze week vriendelijker gestemd. De afzet verloopt voorspoedig. Dit geldt vooral voor versproduct. Vooral kappen, vleugels en drumsticks worden goed gevraagd. Maar ook over de afzet van bevroren product is men meer tevreden dan in de afgelopen weken. De gunstige ontwikkeling van de afzet heeft ervoor gezorgd dat de voorraden nu weggewerkt kunnen worden.

De koersval van de Euro heeft ervoor gezorgd dat het Europese bedrijfsleven concurrerender is geworden ten opzichte van andere spelers op de wereldmarkt zoals Brazilië. Dit geldt niet alleen voor de export naar derde landen, maar ook voor de interne EU-markt. Importfilet wordt doorgaans in dollars afgerekend en is door de lagere koers van de Euro ten opzichte van deze munteenheid dus duurder geworden ten opzichte van lokaal geproduceerd kuikenvlees.

Op de wereldmarkt is sprake van een sterke vraag vanuit Rusland naar bouten. Bedrijven, die erkend zijn om naar dit land te exporteren, profiteren hiervan. Daarentegen valt de vraag vanuit Roemenië en de Baltische Staten nog altijd tegen. De economische crisis heeft in deze landen geleid tot een vermindering van de vraag naar kuikenvlees. Al met al hebben de bovenstaande ontwikkelingen geleid tot licht oplopende prijzen voor bouten.

(Bron PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.