Home

Achtergrond 3 reacties

Week 20: oplopend verschil eierprijzen

De markt van eieren staat deze week duidelijk in het teken van de naderende Pinksteren. De vraag is daardoor wat naar voren getrokken en dat betekent dat de bestellingen op een behoorlijk hoog peil liggen.

Dat is op zich een positieve ontwikkeling, want het streven zal er bij de pakstations op gericht zijn, om aan het eind van deze week goeddeels leeg te zijn. De vraag naar eieren van de retail na de Pinksteren zal uiteraard afhangen van de consumptie van eieren tijdens deze dagen, maar de pakstations rekenen erop dat in het verloop van de volgende week de interesse mogelijk wat zal afnemen.

Het aanbod van eieren is wat onoverzichtelijk, want daar zijn de geluiden wat wisselend over. Zeker is in ieder geval wel, dat de situatie rondom Deurne invloed heeft op het huidige aanbod en dat zou er naast de sterk oplopende vraag, mede de oorzaak van zijn, dat er zeker geen extreem grote hoeveelheden eieren boven de markt hangen.

De huidige vraag en aanbod situatie leidt ertoe dat de prijzen van de eieren wat oplopen. Dit geldt dan voor scharreleieren, want de prijzen van kooieieren vertonen wel een dalende tendens. Dat betekent dat het prijsverschil tussen beide soorten weer verder oploopt.

De vraag naar eieren vanuit de industrie is niet bijzonder groot en de prijzen die men wil betalen houden volgens de pakstations niet echt over.

(Bron PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klaas Kip

  De meneer die deze analyse schrijft klets uit zijn nek of hij praat iemand na (en ik weet wel wie) in het gebied Deurne zitten 470.000 leghennen goed voor pak hem beet 3 miljoen eieren per week als dit de prijs zou beïnvloeden op het aantal eieren in Europa ben je wel heel erg goed gelovig of je weet niet waar je over praat als je nou niks beters kan verzinnen stop dan met deze onzinnige analyses .
  En dat de prijs volgende week weer zakt is echt handels praat dit soort berichten brengt toch helemaal niks dan een hoop frustratie hou toch op met die onzin.

 • no-profile-image

  kip

  klaas jij hebt gelijk aleen we hebben er niks aan zolang er een paar eierhandelaren anoniem de prijs mogen maken van de geweldige NOP is het allemaal boelsjit. Ze moeten gewoon noteren welke eierhandelaar welke prijs doorgegeven heeft (doen ze bij de varkens ook: vion, van rooij ieder zij eigen prijs. ) dan weet je tenminste wie de grootste bandiet is. groet

 • no-profile-image

  Puimveehouder

  Eipro?
  Iedereen spreek wel maar waarom is dit initiatief ter ziele gegaan?
  Snel weer nieuwe eipro-notering maken voor scharreleieren, wie neemt het initiatief?

Of registreer je om te kunnen reageren.