Home

Achtergrond 177 x bekeken

Week 18: tegenvallende eiermarkt

De vraag en bestellingen van eieren zouden deze week volgens de meeste pakstations toch wel erg tegenvallen. De bestellingen in Nederland zouden daarbij nog wel op een iets hoger peil liggen dan die vanuit Duitsland, maar over de gehele markt bezien is men niet echt tevreden.

Op de vraag of de tegenvallende interesse van onze oosterburen nu iets te maken had met het rappe omschakelingstempo in Duitsland, meldde men toch dat dit niet het geval zou zijn, maar meer veroorzaakt wordt doordat de consument het laat afweten.

De vraag van de eiproducten industrie blijft eveneens tegenvallen. Dit zal zeker veroorzaakt worden door de sterk dalende prijstendens van de laatste weken, waarbij men er kennelijk op gokt dat de prijzen nog verder zullen dalen.

Deze ontwikkeling is op zich toch wel opmerkelijk, want ook in de periode van de sterk oplopende prijs, kocht dit marktsegment uiteraard week in week uit het hoognodige en dan mag je toch verwachten dat men geen grote voorraden heeft opgebouwd.

Nu de prijzen sterk neerwaarts gericht zijn, zou verwacht mogen worden dat de industrie toch weer wat voorraden gaat opbouwen. Dat lijkt toch maar zeer beperkt het geval te zijn en het kan daarom bijna niet anders, dan dat ook de vraag naar verwerkte eieren sterk moet tegenvallen.

Al met al, een tegenvallen marktbeeld, waarbij men wel de hoop uitsprak dat de situatie richting de komende Pinksteren mogelijk wat gaat verbeteren.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.