Home

Achtergrond 3 reacties

Waterschap stelt boze bewoners ultimatum

Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht eist dat de boze bewoners van de Horstermeerpolder binnen een week een door hun verwijderde stuwdam terugplaatsen.

De bewoners haalden die weg, omdat hun huizen zouden verzakken door het hoge grondwaterpeil.

Het waterschap, de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten willen een groot deel van de polder teruggeven aan de natuur. Daarvoor is een hoog grondwaterpeil noodzakelijk.

In februari sloten de duizend inwoners de polder al af van de rest van het land en riepen ze het uit tot de Republiek Horstermeerpolder, compleet met volkslied en vlag. Donderdag hebben polderbewoners met een kraan een dam uit een sloot getrokken. Deze dam staat in het onlangs opgerichte Museum voor Wanbeleid.

Het waterschap is niet blij met de actie van de bewoners. "Dit mag niet langer dan een week duren, anders doen we aangifte bij de politie'', aldus Gerard Korrel, bestuurslid van het waterschap.

De bewoners zijn dit niet van plan. "Wij eisen dat voor 1 juni alle dammen, en daarmee de illegale moerassen, worden weggehaald. Zo niet, dan doen we het zelf,'' zegt de woordvoerster van de 'republiek'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  De bewoners van de polder doen nu exact wat waterschappen en overheden met burgers doen: zin doordrijven. Er is 1 verschil: overheden hebben macht, verkregen uit een gekozen communisme.
  Bewoners van deze polder: GA DOOR EN LAAT ZE EEN POEPIE RUIKEN!

 • no-profile-image

  jan

  In Nederland regeert de dictatuur van de natuur !

 • no-profile-image

  gert

  Natuurmonumenten heeft meer in de melk te brokkelen dan alle Noord-Hollanders bij elkaar,het is een staat in een staat net als SBB

Of registreer je om te kunnen reageren.