Home

Achtergrond 4 reacties

Waterschap doet aangifte tegen boze bewoners

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen de boze bewoners van de Horstermeerpolder.

De inwoners verwijderden vorige week een stuwdam omdat hun huizen zouden verzakken door het hoge grondwaterpeil. Het waterschap eiste dat het ding zo snel mogelijk werd teruggeplaatst, maar dat is niet gebeurd, zo meldde bestuurslid Gerard Korrel van het AGV woensdag.

Het waterschap, de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten willen een groot deel van de polder teruggeven aan de natuur. Daarvoor is een hoog grondwaterpeil noodzakelijk. In februari sloten de duizend inwoners uit protest de polder af van de rest van het land en riepen het uit tot de Republiek Horstermeerpolder, compleet met volkslied en vlag.

,,We zijn geschrokken van de slechte technische staat waarin sommige huizen verkeren. In samenwerking met de bewoners willen we onderzoek doen naar de precieze oorzaak ervan'', aldus Korrel. De bewoners van de nieuwe republiek juichen een dergelijk onderzoek toe, maar zijn niet van plan nu toe te geven aan het verzoek van het waterschap. ,,Wij blijven bij onze eis dat op 1 juni alle dammen, en daarmee de illegale moerassen, worden weggehaald'', stelt een woordvoerster.

De bewonersvereniging bereidt een schadeclaim voor van enkele tientallen miljoenen euro's voor schade aan de huizen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hobbes

  goh, als gewone burgers ook maar "last'' hebben van natuur, dan hoeft het er ook niet te komen.

 • no-profile-image

  sjeng

  Hobbes, je kunt wel gelijk hebben, maar ik heb zeer veel respect voor deze actie. Ik hoop dat ze de actie doorzetten ook al komt er politie aan te pas. Het ludieke gehalte vind ik ook perfect.
  Bewoners: GA DOOR! Laat die mierenneukers een poepie ruiken.

 • no-profile-image

  Leen

  Je moet wel sterk in je schoenen staan om het gevecht aan te gaan met manhaftige bestuurders en linkse natuuranarchisten. In elk geval succes gewenst!

 • no-profile-image

  pietje

  Geweldig wat deze polderbewoners doen,hoe vol en ga winnen van die onnozele bemoeizuchtige groene milieurakkers. hulde en respect van mijn kant!

Of registreer je om te kunnen reageren.