Home

Achtergrond 155 x bekeken

Watercontainers in Schoorlse duinen geplaatst

In het Schoorlse duingebied zijn vandaag twee watercontainers en een waterwagen geplaatst.

Dit heeft boswachter Jeroen Pater van Staatsbosbeheer bekendgemaakt. Maandagavond worden de bakken met water gevuld, zodat de brandweer bij een eventuele bosbrand sneller over bluswater kan beschikken.

Zowel de twee watercontainers als de verrijdbare waterwagen bieden ruimte aan 10.000 liter water, zodat in totaal 30.000 liter water kan worden opgeslagen. Daarmee kunnen in totaal vijftien tot twintig brandweerwagens worden gevuld.

"De waterbakken zijn puur bedoeld om de eerste periode na het uitbreken van een brand snel in actie te kunnen komen'', legde Pater uit. "Als de brandweer het eerste uur voldoende water heeft, is er een veel grotere kans dat de brand klein en beheersbaar kan worden gehouden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.