Home

Achtergrond

Vooruitzichten Brasil Foods gunstig onder zwarte cijfers

Brasil Foods heeft het afgelopen kwartaal 23,9 miljoen euro winst gemaakt.

Een jaar eerder noteerde de Braziliaanse vleesgigant nog 209 miljoen euro verlies. Het bedrijf ziet de vraag op exportmarkten toenemen.
De omzet bleef gelijk op 2,2 miljard euro. Brasil Foods exporteert naar 140 landen en zag de opbrengst uit derde markten bijna 8 procent dalen. Herstel op de thuismarkt maakte dit echter meer dan goed. Het bedrijf ziet de vraag in met name Aziatische markten als China en Japan de komende maanden weer toenemen.

De cijfers zijn door analisten buitengewoon positief ontvangen, vooral omdat Brasil Foods ondanks zwarte cijfers stevig bezuinigt. Brasil Foods zet in op het verminderen van onder meer overhead en logistieke kosten en wil investeren in de productie van maaltijden en zuivelproducten.

Aan de kostenkant verwacht Brasil Foods veel lagere voerkosten. Op de internationale graanmarkt blijven prijzen onder druk staan nu de wereldvoorraden volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw verder oplopen. Tenslotte wordt verwacht dat de Braziliaanse mededingingsautoriteit in augustus instemt met de definitieve fusie van Perdigao en Sadia in Brasil Foods.

Of registreer je om te kunnen reageren.