Home

Achtergrond 167 x bekeken

Volop campange in pinksterweekend

De politieke partijen voeren in het pinksterweekend, met nog ruim twee weken tot aan de verkiezingen, volop campagne.

Na de cijferbrij op donderdag, toen het Centraal Planbureau de doorrekening van de verschillende verkiezingsprogramma's bekendmaakte, gaan de partijen weer de straat op om direct met de kiezers in contact te komen.

Zo bezoeken kandidaat-Kamerleden van de Partij van de Arbeid onder het motto 'Rood in de buurt' zaterdag meer dan vijftig gemeenten. Femke Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks, doet de 'ToekomstToer'. Dat komt erop neer dat ze met andere kandidaat-Kamerleden met een speciale campagnebus door Midden- en Zuid-Nederland trekt.

CDA-leider Jan Peter Balkenende bezoekt zaterdag de Libelle Zomerweek in Almere, ChristenUnie-leider André Rouvoet opent in Biddinghuizen een schaatsevenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan weeskinderen in nood. Ook bij alle andere politieke partijen zijn activiteiten gepland.

Zondag wordt een spannende dag voor de lijsttrekkers van CDA, VVD, PvdA en de PVV. Dan vindt het eerste televisiedebat plaats tussen de 'titanen', het door RTL gedoopte 'Premiersdebat'. Tussen 20.00 uur en 22.30 uur kruisen Balkenende, Mark Rutte, Job Cohen en Geert Wilders de degens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.