Home

Achtergrond 485 x bekeken

Vogelgriep in Deurne is laagpathogene variant H7

De vogelgriep die is aangetroffen op een pluimveebedrijf is Deurne is de laagpathogene variant H7 is.

Het ministerie besloot uit voorzorg nog gisteravond het bedrijf met 28.000 kippen te ruimen. Foto Bert Jansen

Enkele tientallen actievoerders hebben vanochtend de poort van de Monsanto-vestiging in Bergschenhoek geblokkeerd. De actievoerders van de groep Verdelg Monsanto protesteerden tegen genetische verandering. Actievoerders bepleiten andere oplossingen voor voedselprobleem. Foto Verdelg Monsanto

Schoonebeker heideschapen begrazen een geluidswal in Almelo. De dieren zijn van Schapen Grazerij Bornerbroek. Dit is een bedrijf van Erik en José Dood. Zij hebben een zeugenbedrijf en een schapenbedrijf. Vroeger hadden ze voor dit bedrijf Swifter schapen, voor de vleesproductie op eigen grond. Ze zochten echter een activiteit met meerwaarde, vertelt José. Dat werd het onderhoud en beheer van (industrie)terreinen. Daarvoor zijn nu enkele honderden Schoonebeker schapen in dienst. Foto John Ramaker

Bedrijfsleider Gerhardus Roseboom (rechts) van het SPNA-proefbedrijf Ebelsheerd in het Groninger Nieuw-Beerta leest de septoria-timer af met teeltadviseur Hindrik Jan Boven (links) van WPA-Robertus. Septoria is een schimmel die tarwe aantast, zegt Roseboom. "De sporen van de schimmel blijven achter op stroresten. De timer meet de temperatuur en de bladnatperiode, de tijdsduur dat het blad nat blijft. Aan de hand van deze gegevens wordt een advies gegeven over het beste tijdstip om septoria te bestrijden." Foto Koos van der Spek

Medewerkers van fruitteeltbedrijf De Vree uit Dodewaard scheppen (op de achtergrond) potgrond bij de boom. Het bedrijf plant 5 hectare grond in met Welland-appelbomen. Zo’n 15.500 bomen gaan zo de grond in. De teler volgde alle nieuwe fruitrassen intensief, maar heeft het meeste vertrouwen in Welland. "Wij denken dat het de beste appel van de wereld is, maar we zullen het zien." De Fruitmasters-teler had al drie jaar een optie op Welland-bomen, maar kon pas recent de pacht van de grond rondkrijgen. Daarmee heeft het bedrijf een bouwblok van 35 hectare recht achter het huis. Volgend jaar plant het bedrijf nog 7 hectare Conférence op dat blok. Het betekent opnieuw een uitbreiding van het bedrijf. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.