Home

Achtergrond 182 x bekeken

Voedselfabrikanten VS verminderen calorieën

Zestien grote Amerikaanse voedselproducenten gaan het aantal calorieën in hun producten terugdringen.

Daardoor krijgen Amerikanen in 2015 in totaal 1,5 biljoen calorieën minder binnen dan nu het geval is. De Amerikaanse First Lady Michelle Obama, die strijdt tegen overgewicht, maakte dat maandag bekend.

Volgens Obama zijn de toezeggingen van de fabrikanten goed voor 25 procent van de Amerikaanse voedselketen. In 2012 moeten er al 1 biljoen minder calorieën in het eten zitten, in 2012 loopt dat op tot 1,5 biljoen. "Deze toezeggingen zijn een flinke stap voorwaarts. Amerikanen kunnen gezondere keuzes maken en daardoor een gezonder leven leiden'', aldus Obama.

De First Lady is nog niet klaar met haar werk. Ze verwacht dat de komende maanden ook andere bedrijven zich aansluiten bij het initiatief. De voedselproducenten maken hun producten niet alleen minder vet, maar leveren in sommige gevallen ook kleinere porties. Ook komt het voor dat een light versie toegevoegd wordt aan het assortiment.

Steeds meer mensen worden dik in de VS. Dat leidt in veel gevallen tot gezondheidsproblemen. Ook de levensverwachting van Amerikanen daalt, waardoor experts schatten dat de huidige generatie kinderen korter zullen leven dan hun ouders. De First Lady motiveert Amerikanen om gezonder te eten en meer te bewegen.

Bij een gezond dieet hebben mannen dagelijks circa 2500 kilocalorieën nodig, vrouwen kunnen toe met 2000 kilocalorieën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.