Home

Achtergrond 173 x bekeken

Vliegtuigje crasht op vliegveld Maastricht

Een Piper PH 28 propellervliegtuigje is maandagochtend door een wiel gezakt bij de landing op Maastricht Aachen Airport (MAA).

De crash liep goed af: beide inzittenden bleven ongedeerd, heeft een woordvoerder van MAA laten weten. Het ging om een lesvliegtuigje van Stella Aviation met een piloot en een instructeur. Tijdens een lesvlucht maakte het viegtuigje op vliegveld Budel een landingsoefening, maar kwam daarbij nogal hard op de grond terecht. Tijdens de doorstart naar de thuishaven MAA meldde de piloot een technisch probleem. Bij de landing op MAA zakte het toestel door een wiel en kwam schuivend tot stilstand.

Door de crash liep een vlucht met 150 passagiers naar Allicante vertraging op, omdat het passagiersvliegtuig moest wachten op het verwijderen van het toestel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.