Home

Achtergrond

Vliegtuigcrash India eist 158 levens

Zeker 158 mensen zijn zaterdag om het leven gekomen door een vliegtuigongeval in India.

Een Boeing 737-800 raakte bij landing op de luchthaven van de zuidelijke stad Mangalore van de landingsbaan, ramde volgens ooggetuigen een muur en belandde in een bos. Acht inzittenden hebben de ramp overleefd.

Alle passagiers en de bemanning van het toestel van budgetmaatschappij Air India Express hadden de Indiase nationaliteit. Ze waren vertrokken vanuit Dubai, waar veel Indiërs werken als werknemers in de bouwsector.

Het ongeval gebeurde rond 06.30 uur lokale tijd. De oorzaak is nog onduidelijk. Ten tijde van het ongeval regende het in de havenstad aan de Arabische Zee in de staat Karnataka.

Tijdens de crash vloog het toestel in brand. Inwoners van een nabijgelegen dorp, brandweerlieden en ambulancepersoneel kwamen direct in actie om overlevenden te helpen.

"Het vliegtuig was in tweeën gebroken. Ik sprong uit het vliegtuig nadat het was gecrasht. Ik zag twee andere mensen die er ook uit kwamen'', zo verklaarde een van de overlevenden tegenover het tv-station TV9. "Ik hoorde een geluid als dat van het klappen van een band'', aldus de man. "Ik probeerde naar voren te gaan om weg te komen, maar zag dat daar een grote brand woedde. Dus ging ik terug naar de achterkant, waar ik eruit sprong.''

De vorige grote vliegtuigcrash in India dateert van tien jaar geleden. Toen stortte een Boeing 737-200 van Alliance Air neer in een woonwijk in de oostelijke stad Patna en vonden 61 mensen de dood.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.