Home

Achtergrond 231 x bekeken

Vion weerspiegelt markt

Vion heeft duidelijk betere resultaten behaald dan vorig jaar. De winst is echter nog niet op het niveau van 2007 toen er 126 miljoen euro onder de streep overbleef.

In dat jaar was het Britse Grampian nog geen onderdeel van het concern. Die 126 miljoen werd behaald op een omzet van 7,1 miljard euro. De huidige 62 miljoen winst werd behaald op een omzet van 9 miljard. Doet Vion het nu zo verschrikkelijk slecht? De resultaten zijn gewoon een gevolg van de huidige economische situatie. Consumenten houden de hand op de knip.

Lage valutakoersen zorgen voor magere exportresultaten. Vion geeft zelf aan dat het vooral door stroomlijning van de Britse bedrijven en door goed te letten op de kosten binnen de hele onderneming, de resultaatsverbetering heeft bereikt. De huidige markt laat nog geen grote omslag zien. Dat betekent dus dat als Vion zijn resultaat verder wil verbeteren, dat vooral door kostenbesparing en stroomlijning zal moeten gebeuren.

De nieuwe topman Uwe Tillmann wil doorgaan op de huidige weg. Het conceptdenken wordt verder uitgebouwd. Op zich is dat niet zo verrassend. Scheidend topman Van Doorn kondigde al aan dat zijn opvolger vooral tot taak zou krijgen om het concern te stroomlijnen en te stabiliseren.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.