Home

Achtergrond 238 x bekeken

'Vion gaat zich actief bemoeien met antibioticagebruik'

Vion gaat zich actief inzetten voor vermindering van het antibioticagebruik in de varkenshouderij.

Dat zegt de nieuwe topman, Uwe Tillmann, in een interview in Boerderij. Het digitale informatie uitwisselingssysteem Farmingnet gaat hierin een belangrijke rol spelen. "We gaan werken aan beter rendement met minder antibiotica."

Volgens Tillmann is het onvermijdelijk dat de relatie tussen boeren en slachterij inniger wordt. Dat komt doordat Vion zich gaat toeleggen op vlees-concepten. Over enkele jaren zal meer dan de helft van het varkensvlees volgens volgens een concept geproduceerd worden. Dit is nodig om te kunnen concurreren tegen goedkope import uit Brazilië, aldus Tillmann. Hij noemt het voor de hele sector van zeer groot belang dat het Beter Leven concept een succes wordt en binnen enkele jaren is uitgegroeid tot het gangbare varkensvlees in de winkel.

Tillmann benadrukt dat Vion geen groeistrategie heeft en dat overnames niet te verwachten zijn. "De afgelopen 20 jaar is het iedere dag geprobeerd: meer, meer, zeker in de slachterijwereld. Maar heeft dat ooi tot echt toegevoegde waarde geleid? Nee." Op betrokkenheid bij eventuele overname of doorstart van het failliete Weyl is zijn commentaar: "We kijken ernaar."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.