Home

Achtergrond 963 x bekeken 13 reacties

Vion en VanDrie onderzoeken overname Weyl

Grote vleesconcerns als Vion en de VanDrie Group kijken naar een mogelijke overname van runderslachter Weyl in Enschede.

Dit bevestigen de bedrijven desgevraagd. Volgens de curatoren zijn er nog meer mogelijke geïnteresseerden. De curatoren willen graag een snelle doorstart, maar bij vleesbedrijven heerst voorzichtigheid. Ze willen eerst zeker zijn dat er geen lijken in de kast zitten. De curatoren hebben daar tot nog toe geen uitsluitsel over gegeven. De geheimzinnigheid waarmee Weyl zich altijd omgaf, werkt nu extra in het nadeel, valt te beluisteren.

Cruciaal is dat eerst helderheid komt over de reden dat de banken de financiering hebben gestopt. Die helderheid is er ook bij het personeel van Weyl nog niet. De afzet van slachtkoeien, stieren en kalveren komt niet in het gedrang. De andere runderslachters in Nederland hebben overcapaciteit genoeg, maar kopen wel tegen lagere prijzen in. De veemarkt in Purmerend noteerde gisteren 20 cent per kilo minder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehandelaar

  Daar zitten we niet op te wachten dat v. Drie of Vion de firma Weyl overneemt want dan worden ze veel te groot [v.drie wil niks liever dan minder geld geven !]en krijgen wij minder geld voor ons vee ! En dat is niet de bedoeling ! Er moet een nieuwe man opstaan die niks met deze 2 heeft te maken een vers en nieuw gezond bedrijf moet Weyl weer worden !

 • no-profile-image

  kip

  Alles beter dan Van Drie of Vion. Die hebben al genoeg, beter gezegd, veel te veel macht. Wel veel sterkte toegewenst voor de eventuele persoon die het wil overnemen. Voor je het weet ben je onderuit geschoffeld door bovenstaande twee.

 • no-profile-image

  veehandelaar

  In overleg met de overheid kunnen wij 1000 runderen per week slachten.

 • no-profile-image

  veehandel

  Er was vroeger een opkoopregeling van de slachthaken van een slachthuis. Dit om andere slachthuizen op te kopen, zodat er minder concurrentie zou zijn. Deze opkoopregeling is goedgekeurd door min brinkhorst d'66. Het is betaald door de leveranciers; boeren en veehandelaren. LTO is 1996 door de veehandel hiervoor gewaarschuwd en heeft hun leden in de steek gelaten!
  Conclussie: LTO is verantwoordelijk.

  Gelukkig hebben wij daarop maatregelingen genomen.
  Iov met de overheid, kunnen wij in friesland 1000 runderen per week gaan slachten.

 • no-profile-image

  a hamstra

  de regering vind controle belangrijker dan vrijheid,
  vrijheid, betekent voor de boer ,en handel. in vrijheid kunnen beslissen, hoe je je dieren houd, en vervolgens aan wie men de dieren verkoopt,
  l.t.o / z.l.t.o hebben er voor gezorgd dat de overheid de controle zo heeft geregeld
  dat vele boeren , en fabrieken er aan kapot zijn gegaan,
  de macht is nu zo groot geworden , en ingewikkeld , zodat naast de (kleine )ondernemers . ook de overheid zijn controle kwijt is,
  om dat weer in evenwicht te krijgen,
  zal men de macht van de grote ondernemers moeten beperken, en z.l.t.o
  en l.t.o moeten ontbinden ,en terug brengen tot wat het behoord te zijn een boeren belangen organisatie,
  . maar de enige goede snelle oplossing, de overheid neemt de fabriek
  over , betaald de leveranciers, zorgt daarmee , dat er niet vele kleine ondernemers failliet gaan, en er blijft concurrentie, vervolgens net als met de banken, gezond maken. daarna verkopen.

 • no-profile-image

  Doorstart met Coop

  Is er een groep handelaren, boeren en evt veevoederfabrieken die met mij een Coop willen oprichten om de boedel van Weyl te kopen en daarmee voor de boeren weer een beter toekomstperspectief kan bieden?

  Doorstarter

 • no-profile-image

  boer

  dus aan de slag veehandelaar

 • no-profile-image

  isak

  maar ze betalen wel netjes op tyd ,,,,ajo de fabriek was al van een ander

 • no-profile-image

  wurgslang

  ik hoop dat weyl weer een gezond bedrijf word werk er al 15 jaar ik hoop dat ik er kan blijfen werken er gaan er zo veel kapot eerst friesland vlees nu weyl
  ben er stil van hoopen op goed nieuws groetjes de slachter ui almelo

 • no-profile-image

  Rein

  Met Koninginnedag was één van de twee vestigingen in Enschede,die bij de haven,al gesloten.Weyl heeft eind vorige eeuw vlees geleverd aan één van de grootste criminele organisaties in Nederland.Deze criminelen waren al vele jaren op zoek naar een geschikte slachterij die ze met crimineel geld zouden kunnen overnemen.Dat hebben ze in de 80 er jaren ook al geprobeerd bij kalverslachterij EKRO in A´doorn en bij slachterij WOLFF in Twello.De beide kopstukken van deze criminele organisatie zijn nu op de vlucht voor de FIOD.

 • no-profile-image

  Jan

  Helemaal mee eens. Als er zoveel verdient zou worden met slachten,waren er wel meer partijen overgebleven. De afnemers van het vlees worden ook steeds groter.

 • no-profile-image

  Stadsboer

  Natuurlijk is het failissement van Weyl weer de schuld van (Z)LTO! Dankzij ZLTO is VION ontstaan en hebben veehouders een betrouwbare afzetpartner. 's-Maandags geleverd, vrijdags geld op de rekening! Indien ik via de handel vee laat slachten bij Weyl laat betaling 6 tot 8 weken op zich wachten, terwijl zowel de kiloprijs als classificatie en gewicht overeenkomen met VION. Dit soort dubieuze partijen hebben wat mij betreft geen bestaansrecht.

 • no-profile-image

  enkel kritiek

  De meeste veehandelaren zijn het loonslaafje van de slachterij. Degene die een grotere broek aan willen trekken, kunnen nu beter zelf Weyl overnemen of anderszins starten met slachten en verwerking.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.