Home

Achtergrond 192 x bekeken

Verhagen: aantal Nederlandse doden onzeker

Hoeveel Nederlanders precies zijn omgekomen bij de vliegtuigcrash bij Tripoli valt nog niet precies te zeggen.

Dat heeft demissionair minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) woensdagavond gezegd op een persconferentie op zijn ministerie.

Tot dusver werd gemeld dat 61 Nederlanders het leven lieten en dat een kind het heeft overleefd. Verhagen zegt dat die getallen zijn gebaseerd op gegevens van touroperators. Hij wil het nader uitgezocht zien. Mogelijk zaten er volgens hem meer Nederlanders in het toestel. Dat gaat het crisisteam uitzoeken. Inmiddels heeft de Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways bevestigd dat er 62 Nederlanders aan boord waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.