Home

Achtergrond

Verdachte zaak Luten woensdag voor raadkamer

Henk F., die verdacht wordt van het doden van Andrea Luten, moet woensdag voor de raadkamer van de rechtbank in Assen verschijnen.

Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Assen vandaag. De raadkamer beslist dan of de 41-jarige Hoogevener nog langer in voorarrest blijft. De rechtbank kan het OM hem nog negentig dagen laten vasthouden voordat de zaak in een openbare zitting voor de rechtbank moet komen.

F. bekende vorige week donderdag dat hij Andrea Luten uit Ruinen in mei 1993 in de bossen bij Ruinen heeft gewurgd. De man was niet eerder bij de politie in beeld als verdachte. Hij moest DNA afstaan nadat hij in november was veroordeeld voor huiselijk geweld. Eind april bleek zijn DNA te matchen met een schaamhaar die op het lichaam van Andrea was aangetroffen. Over F.'s motief voor het doden van het meisje wil het OM niks zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.