Home

Achtergrond 4 reacties

Vegan streaker voor rechter

Peter Janssen, bekend geworden als de vegan streaker, staat vandaag voor de rechtbank in Rotterdam.

De dierenactivist wordt verdacht van het bevrijden van 2.500 nertsen uit een bedrijf in het Zeeuwse Stavenisse op 15 maart vorig jaar. Hij heeft bekend.

De meeste dieren werden teruggevonden. Vijftig nertsen vonden de dood, honderd dieren bleven spoorloos. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was de feitelijke schade 7.500 euro maar zou dit kunnen oplopen tot drie ton, omdat de verdachte ook fokkaarten met foklijnen kwijtmaakte.

Janssen kreeg landelijke bekendheid toen hij een tv-show van Paul de Leeuw verstoorde. De Leeuw ontdeed hem als vergelding voor het oog van de natie van zijn onderbroek.

Lees ook:
Verdachte nertsenbevrijder is bekende streaker

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Sluit dit soort dierenhaters (een ander woord heb ik niet voor deze zogenaamde "nertsenbevrijders") maar een paar jaar op achter slot en grendel. Hij hoeft niet bang te zijn dat hij in de cel geen aandacht krijgt voor zijn "streaker" praktijken.

 • no-profile-image

  nerts

  de vos ziet een concurent in de nerts

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Hebben mensen als deze Vegan Streaker nu echt niet door dat Amerikaanse nertsen de Europese nertsen verdrijven, en wat er door het vrijlaten van grote aantallen nertsen met bijv. kikkers en vogels gebeurt, vooral in het broedseizoen? Deze "dierbevrijders" hebben echt niet in de gaten wat ze veroorzaken; dieren werkelijk aandoen! "Vooral door moedwillige loslating door dierenrechtenactivisten heeft deze exoot bij zijn verovering van Europa waarschijnlijk veel schade aangericht aan de inheemse fauna".

 • no-profile-image

  J@gertje

  @Monique,
  Ik denk dat je in de war bent met de Amerikaanse en Europese eekhoorn.
  Ik heb nog nooit van de Europese nerts in de natuur gehoord, maar dat even ter zijde.
  Laten ze die minkukel maar voor lange tijd opbergen voor dat hij nog gevaarlijker dingen uithaalt. Groet, J@gertje

Of registreer je om te kunnen reageren.