Home

Achtergrond 226 x bekeken

Variatie in de keuringszaal

Er is deze week een keur aan producten te bekijken en te beoordelen in de keuringszaal.

Cees Breed showt onder andere de witte Allium cowanii. Een Allium uit het vroege sortiment en oorspronkelijk afkomstig uit Spanje. De plant bloeit goed, maar heeft de neiging te vergelen. Als de Allium tussen de vaste planten wordt gezet, zal de vergeling (bijna) niet optreden.

Cees Breed showt ook de forse en grootbloemige Convallaria 'Hardwick Hall'. Een 'Lelietje der dalen' dat meer bloemen heeft dan de bekende Convallaria majalis. Mooi blauw zijn de bloemen van Babiana pulchra en de lichtere Babiana rubrocyamea.

In de keuringszaal zijn ook potten met hosta van Heemskerk Vaste Planten te zien, zoals de hosta 'Climax', de lichte hosta 'Hanky Panky' en de kleinbladige donkergroene hosta 'Devon Green'.

Michel Hoog vond de gele allium moly 'Jeannine' in Spanje en voorzag deze van de naam van zijn echtgenote.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.