Home

Achtergrond

'Vanuit publiek werd 'bom, bom' geroepen'

De paniek tijdens de dodenherdenking dinsdagavond op de Dam ontstond mede omdat vanuit het publiek werd geroepen 'bom, bom, vlucht'. Dat verklaarde de Amsterdamse korpschef Bernard Welten dinsdagavond op een persconferentie.

Het incident begon doordat de 39-jarige man die later werd gearresteerd, onduidelijke teksten prevelde en langdurig schreeuwde. Hij zag er daarbij uit als een orthodoxe jood met een hoed op en pijpenkrullen en hief zijn armen in de lucht. Wat hij schreeuwde is onduidelijk maar ging volgens Welten ,,door merg en been''.

Het publiek raakte nog meer van de kook toen iemand 'bom, bom vlucht' riep. In die chaos die ontstond liet een andere man een koffer vallen. Hij werd ook aangehouden maar bleek later niks kwaads in de zin te hebben gehad en werd vrijgelaten. Het koffertje werd door de bereden politie verwijderd, iets dat Welten moedig noemde. In het koffertje zaten persoonlijke bescheiden.

De 39-jarige arrestant is vele malen veroordeeld voor diefstal, geweldpleging, drugshandel en drugsbezit, liet Welten weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.