Home

Achtergrond 197 x bekeken

Van subsidieslurpers tot linkse hobby's

Haatimam, subsidieslurpers en linkse hobby's, het zijn woorden en termen van PVV-leider Geert Wilders.

Schrijver Jan Kuitenbrouwer heeft het taalgebruik van de politicus onder de loep gelegd in zijn nieuwe boek De woorden van Wilders en hoe ze werken, dat vandaag is verschenen.

Kuitenbrouwer beschrijft hoe Wilders de PVV "in een paar jaar tijd tot virtueel de grootste partij van Nederland praatte''. De politicus is volgens de auteur de slimste taalgebruiker van het Binnenhof, die opvalt met zelf verzonnen woorden en uitdrukkingen als 'geen knip voor de neus waard' en toestanden die 'met geen pen te beschrijven zijn'.

De schrijver gaat in op de kopvoddentaks, de belasting op hoofddoekjes, "de grootste miskleun op taalgebied van de PVV tot nu toe''. Het woord is gewoon té grof om op kantoor onbezorgd in de mond te nemen, stelt Kuitenbrouwer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.