Home

Achtergrond 264 x bekeken

Van der Staaij vindt SGP tijd ver vooruit

De SGP is haar tijd ver vooruit. Met dit motto begon partijleider Kees van der Staaij gisteravond in Kesteren de campagne van de Staatkundig Gereformeerde Partij voor de verkiezingen op 9 juni.

Volgens Van der Staaij wordt het SGP-geluid soms hoofdschuddend aangehoord maar blijkt er na verloop van tijd toch bijval voor. Daarom moeten zijn partijgenoten zich niet uit het veld laten slaan als ze "stuiten op het chagrijn van de tijdgeest'', aldus Van der Staaij.

De opvolger van Bas van der Vlies gaf als voorbeelden de strafbaarstelling van het bezit van kinderporno en de verplichting Nederlands te spreken bij inburgering. Bij dit laatste punt haalde hij uit naar PvdA'er Job Cohen, die destijds als staatssecretaris van justitie er volgens hem niets voor voelde om van immigranten te eisen dat ze beter Nederlands moesten spreken als ze Nederlander wilden worden.

De tien hoogste kandidaten hebben zich gisteren voorgesteld bij de aftrap van de campagne. Van der Staaij heeft ook de website van de SGP-jongeren gelanceerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.