Home

Achtergrond 183 x bekeken

Van Drie mag Alpuro overnemen

Kalfsvleesintegratie Van Drie mag concurrent Alpuro overnemen. Dit heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) uitgesproken.

De concurrentiewaakhond meent dat de consument op geen enkele wijze nadeel ondervindt van de overname. Wel constateert ze dat op de inkoopmarkt voor kalveren een hele grote machtsconcentratie plaatsvindt, maar ook daar ondervindt de consument volgens de NMa geen nadeel van. Daarom wordt geen enkele beperkende voorwaarde gesteld aan de overname.

Van Drie en Alpuro laten weten dat ze blij zijn met de goedkeuring. Hiermee is de overname van Alpuro nog niet definitief rond, want ook de Duitse en Italiaanse mededingingsautoriteiten moeten hun oordeel nog uitspreken.

LTO-vakgroepvoorzitter Bert Loseman is niet verrast door de overname. Hij hoopt dat Van Drie de met de kalverhouders gemaakte afspraken respecteert, maar uit ook zijn zorgen over de nog verdere beperking van de concurrentie in de kalfvleessector. Veehandelsvoorzitter Piet Thijsse is ronduit teleurgesteld door het besluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.