Home

Achtergrond 408 x bekeken

VVD verwijt Verburg niets te doen tegen stuiven

De VVD spreekt er schande van dat minister Verburg (LNV) niet haar toezegging is nagekomen om met de landbouwsector in overleg te treden over het stuiven in de Veenkoloniën.

In april heeft Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff de minister gevraagd actie te ondernemen tegen stofwolken, nu er een verbod is voor het uitrijden van drijfmest op akkers in de veenkoloniën. Verburg zegde toen toe in overleg te treden met de sector.

Toen vorige week bleek dat de minister niets had ondernomen heeft Snijder dat weer aan de orde gesteld. Er is nog steeds niet gebeurd terwijl de stuifschade in bietenpercelen grote schade veroorzaakt. "Een schandelijke vertoning van deze CDA-minister. Ze doet helemaal niks."

Lees ook: LTO: schade door stuifzand

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.