Home

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

VVD: spaarloon vrijgeven voor meer consumptie

De VVD roept demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) op om het spaarloon vrij te geven.

Tweede Kamerlid Frans Weekers van de VVD stelde woensdag dat mensen op die manier meer ruimte in hun portemonnee krijgen en het bedrijfsleven een impuls door de stijgende consumptie.

De VVD reageert op berichten van het CBS en het Nibud, dat het economische herstel nog broos is en steeds meer Nederlanders hun vakantiegeld moeten inzetten om schulden af te betalen. De Jager zei het vrijgeven van het spaarloon te onderzoeken, maar volgens hem kan het nu niet aan de orde zijn.

"Het is de vraag of het echt helpt'', aldus de minister. Juist wegens de economisch onzekere tijden is volgens hem voorzichtigheid geboden. Zo waarschuwde hij voor de kwetsbaarheid van de financiële sector en dat door de maatregel in één keer veel geld onttrokken kan worden aan banken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jo

  Dat het geld aan de banken onttrokken zou worden is toch onzin. Het gaat alleen maar van de ene bank naar de andere.
  Mensen gaan het toch gebruiken om schulden af te lossen of broodnodige dingen mee te kopen.
  Niemand stopt het toch in een oude sok....!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ja, wat een oplossing. Maar goed dit voorstel komt van de graaier partij.Consumeren consumeren tot dat je er bij neervalt......en DAN vooral de gevolgen bij Jan met de Pet en andere kwetsbare in de maatschappij neerleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.