Home

Achtergrond

VS stelt normen aan campolybacter in kip

Maximaal 46 procent van het Amerikaans pluimveevlees mag besmet zijn met campylobacter. Het is voor het eerst dat de VS normen vaststelt voor deze besmetting.

Minister van landbouw Tom Vilsack scherpt ook de norm voor salmonella aan van maximaal 30 procent besmetting naar 7,5 procent. Vilsack wil de nieuwe normen nog deze zomer invoeren. Tegen het einde van het jaar moet 90 procent van de pluimveekoppels aan deze eisen voldoen.

De aanscherping vloeit voort uit het een voedselveiligheidsprogramma van president Obama. Vilsack voorspelt dat over twee jaar het aantal ziektegevallen jaarlijks met 39.000 terugloopt als gevolg van de campylobacternorm. Voor salmonella ligt dit op 26.000 voedselinfecties minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.