Home

Achtergrond 219 x bekeken

Unilever mag kapitaalstructuur wijzigen

De Brits-Nederlandse producent van was- en voedingsmiddelen Unilever heeft vandaag toestemming van zijn aandeelhouders gekregen om de kapitaalstructuur van de onderneming te wijzigen.

Ook de andere voorstellen werden tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering goedgekeurd, aldus het concern.

Maandag ontstond er nog ophef toen ING, Aegon en ASR lieten weten te zullen stemmen tegen een voorstel om de kloof tussen de economische waarde van de cumulatief preferente aandelen en het bijbehorende stemrecht te verkleinen. Unilever wil toe naar het principe van één stem per aandeel.

Nu is de economische waarde circa 0,4 procent van het totaal aan uitstaande aandelen. Het bijbehorende stemrecht is echter 30 procent van het totaal. Bijna de helft van de voorstellen, die vooral betrekking hebben op het (her-)benoemen van bestuurders, worden woensdag ook in Engeland aan de aandeelhouders voorgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.