Home

Achtergrond 583 x bekeken

Uitval appelbomen

Fruittelers verspreid over Nederland melden uitval van voornamelijk appelbomen.

Volgens de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) is aantasting van bomen vooral zichtbaar in jonge appelpercelen van tussen de drie en zeven jaar oud. In het blad Fruitteelt stellen voorlichters dat er mogelijk een relatie is met vorstschade of vliegende kanker. Een andere factor is mogelijk de zware dracht van de bomen in het laatste teeltjaar. Een relatie van oorzaken wordt niet uitgesloten.

Op het bedrijf van teler Wim van Eldik in Ophemert staat tien procent van de bomen van een jong Elstarperceel er slecht bij. Aangetaste takken zijn bruin van binnen. Op zijn perceel lijkt enig herstel op te treden. De bomen maken nieuw blad aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.