Home

Achtergrond 225 x bekeken

Uitstel besluit fusie ZON en Fruitmasters

ZON en Fruitmasters hebben besloten het ledenbesluit over de fusie uit te stellen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het besluit over het ondernemingsplan in juni te laten plaatsvinden. Hiertoe waren extra ledenvergaderingen gepland. Naar nu blijkt hebben de partijen het besluit naar augustus verschoven. Dat moet telers meer tijd geven zich te verdiepen in de fusie. Beide partijen stellen dat de fusievoortgang wel goed verloopt.

Vorige maand werd echter bekend dat het draagvlak onder telers nog niet groot genoeg is. Verder blijkt bij een groep ZON-telers ontevredenheid over de bestemming van de bijzondere reserves. Zij willen deze gelden vrijmaken voor noodlijdende groentebedrijven. Ook willen deze telers meer betrokken raken bij de fusiebesprekingen.

Ter voorbereiding op de fusie doet een werkgroep onderzoek naar de cultuurverschillen.

Of registreer je om te kunnen reageren.