Home

Achtergrond

Tweede Kamer wacht ontwikkelingen Suriname af

De Tweede Kamer reageert voorzichtig en afwachtend op de overwinning van oud-legerleider Desi Bouterse bij de parlementsverkiezingen in Suriname van dinsdag.

Volgens het CDA, de PvdA en de VVD is het niet aan de Nederlandse politiek om een oordeel te vellen over de keuze van de Surinaamse bevolking, lieten ze woensdag weten.

CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier, van Surinaamse afkomst, benadrukte dat de Mega Combinatie van Bouterse niet een totale meerderheid heeft gehaald. "Er moeten coalities worden gevormd met kleinere partijen. Ik hoop dat Suriname daar de tijd voor neemt'', aldus Ferrier.

De PvdA vindt de ontwikkelingen moeilijk te schatten, omdat nog niet duidelijk is hoe de toekomstige regering eruitziet. De VVD is bezorgd over de positie van Suriname in de internationale gemeenschap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.