Home

Achtergrond

Twee Nederlandse militairen gewond

Twee Nederlandse militairen zijn zondagochtend in de Afghaanse provincie Uruzgan gewond geraakt door een bermbom.

Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld.

De aanslag met een zogeheten geïmproviseerd explosief vond rond half zeven lokale tijd plaats tijdens een reguliere patrouille in de omgeving van Shingowlah, ten noorden van Deh Rawod. De gewonden zijn per helikopter naar het veldhospitaal op de basis in Tarin Kowt overgebracht. De militairen, die deel uitmaken van de Task Force Uruzgan, hebben zelf hun familie geïnformeerd.

In de buurt van Deh Rawod kwam vorige week zaterdag een Nederlandse militair om het leven door een bermbom. Hij is zaterdag begraven in Echt in Limburg. Bij die aanslag sneuvelden ook een Franse geniekapitein en een Afghaanse tolk. Daarnaast raakten vier Nederlandse militairen gewond, van wie twee zwaar. Ze zijn inmiddels terug in Nederland. Hun toestand is stabiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.