Home

Achtergrond

Tunnels A73 vrijdagavond dicht voor onderhoud

De beide tunnels van de A73 bij Roermond gaan vrijdagavond om 20.00 uur dicht voor regulier onderhoud en onder meer de aanleg van goten.

Zaterdagochtend gaan ze rond 6.00 uur weer open, maakte Rijkswaterstaat (RWS) donderdag bekend.

In totaal legt RWS ongeveer tien goten aan in de tunnels om weglekkend water op te vangen. Op die manier wil de dienst voorkomen dat doorsijpelend water de hittewerende platen losweekt, zoals een half jaar geleden werd vastgesteld. Ook voorkomen de goten volgens een woordvoerder van RWS dat automobilisten in de tunnels schrikken van druppelend water. De aanleg van de goten, die dwars over de tunnelbuizen worden bevestigd, moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.