Home

Achtergrond 1 reactie

Tulpen koppen

Hendrik Uuldriks gebruikt het droge, warme weer voor tulpen koppen.

De koppen worden verwijderd zodat de bol meer voeding op kan nemen. De Groningse akkerbouwer kon vanwege het natte weer vorige week niet aan de slag. "Virus zoeken werkt nu eenmaal niet als het regent. Het heeft me drie dagen gekost, maar nu schiet het lekker op." De bollen gaan vrijwel allemaal naar broeiers. Naast bollen teelt Uuldriks suikerbieten, zetmeelaardappelen, pootaardappelen, tarwe en pootaardappelen. Foto Koos van der Spek

Scheidend SGP-voorman Bas van der Vlies ruikt aan een van de eindproducten van het mestscheidingsproces. Zijn opvolger Kees van der Staaij laat dit experiment op gepaste afstand aan zich voorbijgaan. De tweekoppige SGP-Tweede Kamerfractie bezochten vandaag op uitnodiging van LTO Nederland het bedrijf van de familie Bokkers in Nieuwleusen. Daar maakten ze een demonstratie met een mobiele mestscheider mee en lieten ze zich informeren over de problemen rond het mestbeleid. Foto Ruud Ploeg

In Zwitserland geen stierengevecht, maar wel koeiengevechten. Traditioneel vinden in het voorjaar in het kanton Wallis deze gevechten plaats tussen de zwarte Eringer-koeien. Eerst in voorrondes en tenslotte in een finale, zoals zondag in Aproz. De gevechten voor publiek zijn een afspiegeling van wat in het echt gebeurt. Als de strijdlustige Eringer- koeien in het voorjaar de Alpenweide ingaan (zonder stier), bepalen de koeien eerst de onderlinge rangorde. Dat gebeurt met stevig duw- en stootwerk. Foto EPA

Akkerbouwer en pluimveehouder Nanne Sterenborg lost graan voor de vleeskuikens. "We telen het graan zelf. In het bouwplan moeten we een deel graan telen. Dan is het heel efficiënt als je dit graan aan de eigen vleeskuikens kan voeren", legt de ondernemer uit. Sterenborg heeft in totaal 300 hectare, waarvan 70 hectare graan. Hij houdt daarnaast 50.000 tot 60.000 vleeskuikens. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    koud

    Welk warm weer ?

Of registreer je om te kunnen reageren.