Home

Achtergrond 499 x bekeken

Tulp 'Evergreen' altijd groen

De Tulipa ‘Evergreen' van Maveridge International doet haar naam eer aan.

De tulp is en blijft groen, ook al loopt het gewas op den duur in kwaliteit achteruit. Op de bloemenkeuring van deze week is de tulp nu in volle bloei te bewonderen. Volgens de inzender is er vraag naar en gaat Maveridge zich inzetten voor het kweken van een partij waarmee men in de handel uit de voeten kan. Maveridge toont deze week ook een dubbele variant van een groene tulp, in de vorm van Tulipa 'La Bizarre'. De tulp heeft bloemhart dat voor een groot deel wordt gevuld door een zware stamperspartij. De bloem staat op een stevige steel.

Maveridge showt verder de de zalmkleurige tulipa 'Apricot Foxx' en de wit/roze T. 'Innuendo'. M.C.A. Langeveld toont de witte dubbele tulp 'Maureen Double', die na een week op de vaas nog in acceptabele conditie is. De inbreng van tulpen voor de keuring loopt op zijn eind.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.