Home

Achtergrond 167 x bekeken

Trichet: we leven in dramatische tijden

De financiële wereld beleeft de ernstigste financiële crisis in tientallen jaren.

Dit zei Jean-Claude Trichet, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), dit weekend in een interview met het Duitse weekblad der Spiegel.

"Sinds september 2008 zijn we geconfronteerd met de moeilijkste situatie sinds de Tweede Wereldoorlog, misschien zelfs de Eerste Wereldoorlog. We hebben echt dramatische tijden meegemaakt en maken ze nog mee'', aldus Trichet.

Hij zei dat er stevige maatregelen moeten worden genomen om onverantwoord leengedrag door overheden te voorkomen. "De ECB vraagt om omvangrijke veranderingen en ik zal dit uitleggen in het task force voorgezeten door Herman van Rompuy.'' EU-president Van Rompuy werkt aan voorstellen voor onder meer aanscherping van het stabiliteitspact. Hierin zijn de begrotingsregels voor landen van de Europese Unie vastgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.