Home

Achtergrond 379 x bekeken

Stroomstoring in Limburg door bedrijfsongeval

Ongeveer 15.000 huishoudens in een deel van Midden-Limburg zitten vanmiddag sinds 14.50 uur zonder stroom.

Dat komt door een bedrijfsongeval in een 150.000 volttransformator bij een elektriciteitsverdeelstation van Enexis in Maasbracht. Daarbij liep een werknemer van een aannemer ernstige brandwonden op. Dat meldden de hulpdiensten.

Volgens een woordvoerder van netwerkbeheerder Enexis trof de storing ruim 15.000 aansluitingen. Door deze storing viel ook een pompstation van de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) uit, waardoor bij 22.000 huishoudens geen water meer uit de kraan kwam.

WML heeft bij het pompstation inmiddels een noodstroomvoorziening aangebracht. Sinds 17.15 uur komt er weer drinkwater uit de kraan, maakte een woordvoerder van WML bekend.

Stroomuitval wordt onder meer gemeld in de regio Echt-Susteren en in de plaatsen Posterholt, Koningsbosch, Mariahoop, Montfort en Maasbracht. Mensen in Susteren, Montfort, Melick, Maasbracht, Vlodrop, Posterholt, Linne, Sint Odilienberg en Koningsbosch hebben 2,5 uur lang geen drinkwater gehad.

Hoe lang de storing nog duurt, kon Enexis nog niet zeggen. Wel konden rond 17.00 uur 2500 aansluitingen weer van stroom worden voorzien via omleidingen, aldus de woordvoerder van Enexis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.