Home

Achtergrond 370 x bekeken

Striptekenaars in actie tegen de kiloknaller

Veertig striptekenaars komen vandaag met een cartoon in actie tegen de kiloknaller: goedkoop stuntvlees in supermarkten.

De actie is een initiatief van stichting Wakker Dier. De dierenorganisatie voert campagne tegen de kiloknaller, omdat die ten koste gaat van dieren. Wakker Dier stelt dat alleen voor een normale prijs dieren normaal behandeld kunnen worden.

De prijs van vlees is de afgelopen decennia alleen maar gedaald, aldus Wakker Dier. De organisatie berekent dat de gemiddelde prijs van een kilo varkenskarbonade in supermarkten tussen 1995 en 2008 daalde van €6,35 naar €5,35, terwijl deze de inflatie te compenseren had moeten stijgen naar €8,25. Wakker Dier vergelijkt in haar campagnespots de lage prijs van pluimveevlees met de vaak hogere prijs van kattenvoer.

Onder anderen Len Munnik (zie afbeelding), Nozzman, Steven Degryse (Lectrr), Mario de Koninck (AAaRGH), René Leisink (Argus), D!o van der Veen (John&John) en Jan Dirk Barreveld (Eugène) tekenden protestcartoons die via de website van Wakker Dier zijn te bekijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.