Home

Achtergrond 729 x bekeken 20 reacties

Stier spietst torero

Julio Aparicio heeft ondervonden dat stierenvechten een activiteit is die niet helemaal is ontbloot van risico.

Circa 20.000 toeschouwers zagen gisteren hoe de 'torero' in de Madrileense arena Las Ventas op de horens werd genomen door de 530 kilo zware stier Opíparo. Een van de horens van het dier doorboorde de kaak en de tong van de 41-jarige Aparicio, waarna het scherpe voorwerp via diens mond naar buiten kwam.

De gruwelijke beelden staan inmiddels op YouTube. De onfortuinlijke stierenvechter heeft onder meer een kaakoperatie ondergaan in een ziekenhuis in Madrid. De inwoner van Sevilla maakt het naar omstandigheden goed, zo verklaarden de artsen zaterdag.

Het incident gebeurde tijdens la Feria de San Isidro, het belangrijkste evenement op de jaarkalender van het stierenvechten. Deze activiteit, waar dierenrechtenactivisten zich fel tegen verzetten, wordt beoefend in Spanje, Portugal, delen van Zuid-Frankrijk en sommige Zuid-Amerikaanse landen, zoals Peru en Colombia.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anti

  In Salamanca juichte ik keihard in het openbaar toen zo'n beul door zijn been werd gestoken. Ik vond het meer dan geweldig. Maar spanjaarden noemen dit cultuur. Dom, dom, dom. Neerspeizen moeten ze die lui, tot er geen meer over is. Leve de levende stier. Stier: spies ze neer.

 • no-profile-image

  boertje

  Risico van het vak zou ik zeggen. Je weet dat zo iets kan gebeuren. Meestal zijn de stieren de lijdende partij dacht ik. Stom volksvermaak. Afschaffen die handel!

 • no-profile-image

  heidi

  Deze stier heeft het goed gedaan, als het aan mij lag werd de stierengevechten afgeschaft.begrijp niet dat er mensen zijn die dierenleed een traditie noemen
  ben blij dat mijn koeien er tevreden uitzien
  groetjes Heidi

 • no-profile-image

  antii

  Geweldig, geweldig. Deze stier verdient een lintje. Hoe meer van die beulen gespiest worden. hoe beter. De rolstoel in en nooit meer eruit. Nogmaals: GEWELDIG.

 • no-profile-image

  Saskia Oskam

  De stier is direct daarna gedood door een andere stierenvechter, de stierenvechter staat wellicht binnenkort helaas alweer in de arena om door te gaan met zijn bloederige beroep. Gelukkig keren steeds meer Spanjaarden zich tegen het stierenvechten en lijden arena's steeds meer financiële verliezen vanwege het wegblijven van publiek en het terugtrekken van sponsors, die niet meer geassocieerd willen worden met het martelen en doden van stieren en paarden.

  Saskia Oskam
  voorlichter CAS International (Comite Anti Stierenvechten)
  cas-international.org

 • no-profile-image

  koeienboer

  Lijkt me fantastisch om zo'n stierenverchter ook eens te zien verliezen. Huilen achteraf is flauw. Ik hoop dat de toreador blijvend moet laten zien dat op de horens is genomen en wat mij betreft voelt hij bij elke glimlach dat wat een picador aanricht bij de stier.

 • no-profile-image

  dier

  Om mistoestanden te kunnen veranderen moet je wel hysterisch reageren in Nederland, want anders reageert niemand, laat staan dat er over nagedacht wordt. Jammer voor de man, maar risico van het vak, hij weet waar hij mee bezig is, pure dierenmishandeling, dus zo´n stakker moet wel. Afschaffen en verbieden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hoe gaat het met de stier eigenlijk?

 • no-profile-image

  Riet

  Het leukste vermaak is leedvermaak. Prima dat dit is voorgevallen en dat zo'n ongeval waarbij de stierenvechter wordt gepakt door de stier het nog maar vaak mag voorkomen (liefst bij elk gevecht).

 • no-profile-image

  herkauwer

  Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat de EU deze barbaarse dierenmishandelpraktijken niet aanpakt met regelgeving. Of met sancties. Net zoals ook de Foie Gras en de kikkerbillen in Frankrijk. Daarvoor worden groene kikkers gevangen, ontdaan van hun gespierde achterpoten en levend weer teruggegooid in de sloot. Ach ja, Fransen....ik zag in de grachten van Avignon eens hoe de plaastelijke jonge mannen zwemmend op een koppel loopeenden werden losgelaten. Zodra er eentje werd gepakt trok men dat dier de kop af. Degene die de meeste eenden kon 'vangen' was de winnaar. Horen dergelijke landen feitelijk wel in de EU thuis?

 • no-profile-image

  Leen

  Deze volken hebben ik elk geval nog tradities. Wij hebben Sinterklaas al opgeofferd aan de multi-culti. Alsof dat allemaal positief is verlopen.

 • no-profile-image

  willem

  Heeft de stier goed gedaan, had hem beter kunnen doodmaken, eigen schuld, dikke bult. Nu komen er ook nog kosten van een operatie bij, waar de gemeenschap weer voor moet opdraaien.

 • no-profile-image

  boertje

  Leen, je wilt sinterklaas toch niet gaan vergelijken met stierenvechten? Tradities juich ik zeker toe, maar moet dat nou op de manier zoals in Spanje?

 • no-profile-image

  van haaster

  Laat ik voorop stellen, dat ik ook geen fan ben van deze traditie.
  Maar zo primitief als antii, spotvogel en diverse andere reageren, geeft wel aan dat er in Nederland mensen vrij rond lopen die ik een gevaar voor de samenleving vind.

 • no-profile-image

  gert

  Hebben ze daar nog geen partij voor de mensen

 • no-profile-image

  spotvogel

  Spanje is een EU land dat strakjes ons allemaal financieel de kop kan gaan kosten. Reden: financieel mismanagement. Het werd toegelaten omdat de door ons betaalde Europarlemantariërs het land daartoe geschikt bevonden. Terwijl men daar nog in de prehistorie leeft! Wat mij betreft had die stier niet die ene potstierlijk uitgedostte viagrapatiënt, maar de 20.000 aanzetters tot deze afstotelijke vorm van dierenbeulerij met kop en kont doorboord! Lijkt me een goeie voor de komende verkiezingen: Nederland uit de EU en terug naar de gulden. En iedere vorm van dierenmishandeling op de internationale lijst van halsmisdaden tegen de beschaving! Mét de bijbehorende zware sancties! Want enough is enough!

 • no-profile-image

  Rein

  Wat U niet wilt dat U geschiedt,doe dat ook met dieren niet.

 • no-profile-image

  Joke

  Net goed , ik woon in Spanje! En als ik zit te juichen voor de stier als zo iets gebeurd . dan woord ik bijna kopje kleiner gemaakt!
  Goed zo stiertje!! Ga zo door!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit soort prehistorische barbarij hoort in Catalonië voortaan gelukkig tot het verleden. Wedden dat de werkloos geworden torrero's binnenkort door Vion in dienst worden genomen. Namelijk in de halal slachterij, waar het er ook voorhistorisch aan toe gaat!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Volgend jaar in het weekassortiment van C1000: aan het spit gespiesde stierenvechter, gegarandeerd Spaans (met of zonder Gele Uien).

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.