Home

Achtergrond

Stemwijzer legt politieke keuzes bloot

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en zijn PvdA-collega Job Cohen hebben vandaag nog eens duidelijk gemaakt dat ze met nogal uiteenlopende boodschappen de verkiezingscampagne in gaan.

Bij het invullen van de Stemwijzer eindigde bij beide lijsttrekkers de partij van de concurrent in de onderste regionen. Beiden kregen na het beantwoorden van dertig vragen over politieke kwesties het advies op de eigen partij te stemmen. Bij Balkenende kwam de VVD op de tweede plaats, de antwoorden van Cohen wezen op GroenLinks en de Partij voor de Dieren als tweede keus.

Lijsttrekkers en andere partijprominenten waren uitgenodigd de nieuwste versie van de Stemwijzer in te vullen. Met deze internettoepassing kunnen kiezers nagaan welke partij het best bij hen past als ze hun stem uitbrengen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 9 juni.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.