Home

Achtergrond 3 reacties

Spierballentaal Verburg

Gerda Verburg laat haar tanden zien en dwingt vaccinatie van geiten tegen Q-koorts af.

Desnoods met onorthodoxe middelen als het bekendmaken van de namen van weigeraars, peperdure opgelegde vaccinatie en fokverboden.

Het is LNV duidelijk ernst de vaccinatiecampagne af te ronden. Uit oogpunt van volksgezondheid én het voortbestaan van de geitenhouderij in Nederland is het essentieel dat Q-koorts wordt teruggedrongen, door middel van vaccinatie.

De middelen die LNV nu inzet, zijn buitenproportioneel en te kenschetsen als spierballenvertoon. De actie wekt de indruk dat de geitenhouderij de noodzaak van vaccinatie niet snapt, terwijl verbeterde registratie anders aantoont. Nog altijd zijn vraagtekens te plaatsen bij de gegevens waar Verburg op vaart: mogelijk hebben enkele van de 17 bedrijven die aan de schandpaal worden genageld, helemaal geen dieren meer en valt er dus niet te vaccineren. Waarom LNV LTO in deze 'naming and shaming' wil gebruiken, is onduidelijk. Gelukkig lijkt de organisatie zich niet op deze manier als loopjongen te laten gebruiken.

Het op een dergelijke manier afdwingen van vaccinatie moet uniek zijn, zowel in de veterinaire als humane wereld. Dat kan heel goed averechts uitpakken, terwijl de noodzaak van inenting zonneklaar is.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  TFWC

  Die Verburg maakt eerst van alles een bende en geeft nu de schuld aan anderen.

 • no-profile-image

  katja

  Psssst, ik verklap een geheimpje. Gerda Verburg heeft een kunstgebit!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die Verburg is de enige kerel bij het CDA

Of registreer je om te kunnen reageren.