Home

Achtergrond

'Sms-alert nodig bij natuurbranden'

Een sms-alert kan voorkomen dat toeristen en recreanten op de Veluwe bij een natuurbrand in de problemen komen.

Dat is de voornaamste conclusie van het project 'Zelfredzaamheid bij natuurbranden' van de provincie Gelderland en gemeenten op de Veluwe. De voorlopige bevindingen worden vandaag in Nunspeet gepresenteerd.

Het project moest antwoord geven op de vraag of campingbeheerders en recreanten tijdens een natuurbrand weten hoe te handelen. Daarom werden sinds november vorig jaar ontruimingsoefeningen gehouden met hulp van vrijwillligers. De oefeningen vonden onder meer plaats bij Epe, Nunspeet en Vierhouten.

Toeristen komen niet uit zichzelf in beweging en weten niet goed hoe te reageren, blijkt uit de oefeningen. ,,Een sms kan beheerders en recreanten waarschuwen en hun vertellen wat te doen'', aldus een provinciewoordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.