Home

Achtergrond 248 x bekeken

Smeulende hooiberg Landgraaf blijft roken

Het brandende stro in het Zuid-Limburgse Landgraaf veroorzaakt ook vandaag rook- en stankoverlast in de wijde omgeving.

Maandag had vooral de Duitse grensstreek last van de rook, vandaag is de wind gedraaid en ondervinden delen van Landgraaf de gevolgen van de stinkende grijsblauwe walm.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is inmiddels 80 procent van de enorme hooiberg verbrand. Het zal nog zeker twee dagen duren voor het vuur uit is. De brand in de hooiberg aan de Europaweg-Noord met negen ton hooi en een grootte van 30 bij 10 bij 6 meter brak door nog onbekende oorzaak donderdagavond uit. Sindsdien hebben afhankelijk van de wind mensen in de wijde omgeving noodgedwongen ramen en deuren gesloten moeten houden. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden, blussen heeft weinig zin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.