Home

Achtergrond 277 x bekeken

Schots zuivelbedrijf zet recordhoeveelheid melk af

Het Schotse zuivelbedrijf Robert Wiseman heeft in het op 31 maart afgesloten boekjaar een record hoeveelheid van 1,77 miljard liter melk afgezet; ruim 9 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

De omzet nam met 4,5 procent toe naar bijna 1,03 miljard euro terwijl de winst per liter na buitengewone lasten op 3,18 eurocent is uitgekomen. Wiseman kon met vrijwel alle grote Britse winkelbedrijven nieuwe of vernieuwde leveringscontracten afsluiten. Zo wordt nu jaarlijks 116 miljoen liter meer verkocht aan de Co-op groep, werd het contract met Sainsbury’s met drie jaar verlengd en werd een afspraak gemaakt met Tesco voor verdubbeling van de verwerkingscapaciteit voor gefilterde melk. In dat kader wordt de capaciteit in de nieuwe fabriek in Bridgwater momenteel verhoogd naar 500 miljoen liter per jaar.

De aftredende bestuursvoorzitter Alan Wiseman is tevreden met de goede resultaten. "We hebben nu de faciliteiten en capaciteit in huis om uiteindelijk de twee miljard liter per jaar te halen", voegt hij daaraan toe. Alan Wiseman wordt als voorzitter van het bestuur opgevolgd door zijn broer Robert.

Of registreer je om te kunnen reageren.