Home

Achtergrond 1 reactie

Schimmel verslindt opium Afghanistan

Een schimmel heeft ongeveer de helft van de papavers in Afghanistan geïnfecteerd. De opiumproductie zal dit jaar daardoor ongeveer een kwart lager zijn dan vorig jaar, aldus Antonio Maria Costa, hoofd van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de VN (Unodc).

De schimmel heeft toegeslagen in de zuidelijke provincies Helmand en Kandahar, het centrum van de opiumteelt en de Talibanopstand, zo berichtte de BBC donderdag. Volgens Costa zijn de opiumprijzen in de regio met 50 procent gestegen.

Volgens Costa denken sommige lokale boeren dat de internationale NAVO-troepen achter de schimmeluitbraak zitten. Maar volgens de VN-chef doet zo'n uitbraak zich om de zoveel jaar voor. De laatste keer was vier jaar geleden.

Afghanistan produceert ruim 90 procent van de opium ter wereld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Misschien moet de Taliban met Monsanto om de tafel???

Of registreer je om te kunnen reageren.