Home

Achtergrond 266 x bekeken

Schapenhouders Australië beleven gouden tijden

Schapenhouders in Australië investeren flink in hun toekomst.

Dat is een gevolg van de goede lammerprijzen en gestegen inkomens de afgelopen drie jaar. Dat meldt het Australische landbouweconomische instituut Abare.

De lammerprijzen lagen volgens Abare afgelopen jaar op historisch hoog niveau als een gevolg van de sterke internationale vraag naar lamsvlees en beperkte groei van de productie. De inkomsten van fokkers van slachtlammeren komt over het seizoen 2009/2010 naar verwachting gemiddeld uit op 109.700 dollar (78.543 euro).

Dat is 4 procent meer dan vorig seizoen. Bij grootschaligere producenten, (meer dan 2000 slachtlammeren per jaar) liggen de gemiddelde inkomsten op 186.700 dollar per fokker. Deze bedrijven hebben hun focus meer gericht op het afleveren van zwaardere lammeren van hoge kwaliteit.

Opvallend is dat het inkomen van schapenhouders die hun dieren hebben afgemest met behulp van graan een duidelijk hoger inkomen per hectare haalden. De afgelopen jaren wordt er weer fors geïnvesteerd door de Australische schapenhouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.