Home

Achtergrond 188 x bekeken

Schap schetst positief beeld van Britse varkenshouderij

De Britse varkenssector is winstgevend. Dat positieve beeld schetst Mick Sloyan, directeur van het Britse varkensschap BPEX, over de varkenshouderij in zijn land.

Sloyan: "Dat is iets waar we na enkele moeilijke jaren hard naar hebben uitgekeken. Niet alleen schrijven we zwarte cijfers maar we zien ook verbeteringen in de productiviteit. De trend gaat in de goede richting."

De directeur wijst er op dat de prijsnotering van BPEX zelf nu rond de 1,62 euro ligt. "Bovendien gaat de lijn omhoog." Tegelijk lijken de prijzen van voer te stabiliseren. "Als je dat bij elkaar telt, dan heb je een positieve marge die gemiddeld uitkomt op zo’n € 4,90 euro per kilo. De marge daalde in de tweede helft van vorig jaar maar gaat sinds januari weer omhoog."

Verder loopt de productiviteit ook al omhoog. "Het aantal varkens per zeug is vorig jaar gestegen naar meer dan 22. De beste 10 procent haalt 27. De uitdaging is, dat dat nog altijd minder is dan de besten in Europa", stelt Sloyan. "Nu de sector het beter doet, is het tijd om door te gaan. Daarom lanceren wij de campagne om twee ton vlees per zeug te halen om de varkenssector efficiëner te maken."

Of registreer je om te kunnen reageren.